Töihin Heikintalon kautta                          Kirsikan stoori 

29.08.2018

Aloitan työn syyskuun 2018 alussa Saimaan Syöpäyhdistys ry:ssa. Työtehtäviäni ovat toimistotyöt ja asiakaspalvelu sekä viestintä että toiminnasta tiedottaminen. Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari

Onnistumiseni oli monen tekijän summa

Sain tietoa Heikintalon toiminnasta Eksoten kautta. Toiminta kuulosti kiinnostavalta. Tilanteeni oli keväällä sellainen, että olin työtön eikä ollut mitään mielekästä tekemistä sekä halusin tutustua uusiin ihmisiin. Aloitin Heikintalolla käymisen syyskuussa 2017.
Sain hyvän perehdytyksen ja ohjausta eri työtehtäviin. Lempityötehtäviäni oli ruuanlaitto ja Heikintalon lehden toimittaminen sekä sosiaalisen median tehtävät. Tein myös muita tehtäviä kuten siivoustöitä. Osallistuin leivonta- ja luovaan ryhmään sekä ilta- sekä vapaa-ajan toimintaan. Työllistymis- ja opiskeluasiat kiinnostivat, koska halusin töitä. Näihin liittyviä asioita käsiteltiin Heikintalon DUUNIKAHVILASSA ja sainkin hyvää ohjausta.
Kevättalvella aloitin työnhaun ja laitoin hakemuksia moneen eri paikkaan. Sainkin kokoaikaista kesätöitä kesä-heinäkuuksi.
Aiemmin keväällä Heikintalo tiedusteli minulta, mikä on syksyn työtilanteeni, koska Heikintalolla oli tiedossa nuorelle työntekijälle tiedottajan/toimistotyöntekijän paikka eräässä eteläkarjalaisessa yhdistyksessä. Kyllä kiinnosti.
Kävin Heikintalon toiminnanjohtajan kanssa esittäytymässä yhdistyksessä ja myöhemmin varsinaisessa työhaastattelussa.
Tein haastattelussa hyvän vaikutuksen ja osaamiseni katsottiin juuri sopivaksi. Samaa paikkaa haki seitsemän muutakin henkilöä - mahtava fiilis, kun sain paikan. Työsuhde on kokoaikainen ja vuoden määräaikainen.
Tulevia työtehtäviä ovat sosiaalisen median tehtävät, tiedottaminen, kotisivujen päivittäminen, asiakaspalvelua, jäsenrekisterin hoitoa ja paljon muuta. Samoja asioita tein myös Heikintalolla.
Aloitan työt syyskuun alussa. Saan oman työtilan ja tietokoneen.
Voin suositella Heikintaloa kaikille, ketkä haluavat selkeyttää omia työllistymis- ja opiskeluasioitaan. Itse sain tosi paljon tukea, tietoa ja kannustusta. Opin Heikintalolla paljon uusia taitoja ja niistä on ollut tosi paljon hyötyä. Ilman Heikintaloa tämä työpaikka olisi mennyt sivu suun.
Iloista mieltä ja hyvää jatkoa kaikille Heikintalolaisille!
t. Kirsikka

Tuetussa osa-aikaisessa työssä

Miun kesäduuni 

MIe pääsin Heikintalon kautta Lappeenrannan kaupungille töihin. Miun työviikko on viispäiväne ja joka päivä on neljä tuntii töitä. Tää on sellasta osa-aikasta työtä, joho mie saan tukea Heikintalolta aina kun mie tarvitsen. 

Mie oon tykänny töistä. Mie hoian nurmikkoa, kastelen kukkii ja piän ulkoalueet siistinä. Oha siinä noitten lisäks paljo muutaki.

Miusta on tullu aamuvirkku, kun työt alkaa klo 7.00.

Ilman Heikintaloa miulla ei ois ollu töitä.

Ulla

Syksyllä on sitten uuet tuulet

Kuha mie lopetan työt syyskuun lopulla, mie kirjottelen lisää tänne.

Ulla